Bydlení v centru vs. v dojezdové vzdálenosti

08.09.2015

Už máte vybráno. Těžké dilema je rozetnuto a vy už víte, zda chcete život strávit v bytě nebo v rodinném domě. Finance jsou připraveny na účtu, v opačném případě hypotéční smlouva je připravena k podpisu. Jenomže ještě není v rozhodování všem dnům konec. Váš vysněný příbytek v centru města je více než lákavý, ale také v předměstí vyrůstá řada zbrusu nových satelitních městeček a bytových komplexů. Otázka tedy zní: centrum nebo předměstí?

Dobrá rada drahá

Jasné rozhodování bude zpravidla u mladé rodiny s dětmi. Školka přímo v centru, obchody, poliklinika, zájmové aktivity po ruce, co více si přát. Manželé s dětmi odrostlými, které již vylétly z hnízda nebo se doma zdržují minimálně, jednoznačně volí tiché a klidné předměstí. Auto má každý z nich, tak proč se cpát do již tak přelidněného středu města, kde ani není možnost koupě garáže, potažmo alespoň stálého stání.

Východisko je na dosah ruky

K rychlému vyřešení dilema a výběru správné volby každému přímo na míru postačí papír přehnutý na polovinu a tužka. Nerozhodný človíček může začít sepisovat klady a zápory té či které varianty. Velkou roli hraje samozřejmě dojezdovost z okrajových čtvrtí do škol a za prací, cena bydlení, hluk, noví sousedé. Jinak se rozhodují rodiny, které nejsou mobilní nebo mají složité zaměstnání, například pracují na směny. A v neposlední řadě velkou roli hraje i úroveň bytu či domu, vzhled, estetická stránka a případně stáří pořizované stavby. Zajisté stále platí mezi poměrně širokou vrstvou populace, že do nevzhledného či nevyhovujícího bytu, byť by byl nejlevnější ze všech, se nikdo nepohrne. Dodatečné investice by totiž mohly mnohonásobně převýšit náklady, které by stál dům či byt o level výše.

Správné rozhodnutí

I když se rozhodneme pro tu či onu variantu, neboť nás zvolené bydlení něčím láká a oslovuje, jisté je, že dalšími správnými kroky se stane z každého místa opravdový a ničím nenahraditelný domov. Protože ten je tvořen především lidmi, s nimi získá novou atmosféru a začne z něj dýchat pohoda a klid.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.