Zařizujeme balkonovou zahradu

08.09.2015

Milovníci přírody o tom vědí své. Pár kytek na oknech je přece jen slabá náplast, která nám kontakt s přírodou nedokáže nahradit. Tedy pokud za okny nemáte obrovskou zahradu nebo v přízemí domu zimní zahradu a terasu.

Není zahrádka jako zahrádka

I na balkóně se ale dají dělat divy a experimenty s rostlinkami. Takový nádherně rozkvetlý balkón, plný pelargonií, surfínií, pomněnek a muškátů každému hned rozjasní byť šedivé ráno. Změřte vhodné balkónové prostory a vyberte, zda dáte prostor kráse, užitku nebo účelu. V rozumné míře jde skloubit též všechno dohromady.

Květiny nebo jahůdky a rajčátka?

Zájemci o pěstování drobných jedlých užitkových plodů, které ale přinejmenším působí v období kvetení i dozrávání velmi dekorativně, mohou vyzkoušet pro začátek měsíční jahody, minirajčata nebo minipapričky. Pamatujte, potřebují však sucho, závětří, dostatek světla a pravidelnou zálivku. Faktem však je, že květinová zahrádka nebo alespoň pár vesele a barevně se smějících truhlíků s květinami nenahradí ani sebe sladší jahody, které budou sezobané raz dva. Pokud truhlíky, soudečky, kbelíčky nebo konvice nezvládne osázet každý sám, pomocnou ruku jistě nabídnou v každém zahradnictví.

Estetická úprava balkónu

Navrhnout si vlastní balkón a zařídit ho se vkusem sobě vlastním snad nemusí vyžadovat služby a rady architekta. Postačí k tomu například inspirativní časopis, nápad, přirozený vkus, truhlíky a květináče podobného nebo stejného vzhledu, pohodlné křesílko, malý stoleček na kávu. Drobné vhodné dekorace zvýší atraktivitu místa, na kterém se vám bude dobře relaxovat. A to je vlastně tím hlavním důvodem našeho celého snažení.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.