Kamenné obložení v interiéru

28.02.2013

O tom, že kámen je velmi oblíbený, originální a vkusný materiál, co se týče interiéru (ale samozřejmě i exteriéru), nemusíme snad ani mluvit. Kamenné obložení interiér vašeho bydlení maximálně ozvláštní a dodá mu na jedinečnosti. Pokud tedy přemýšlíte nad tím, čím ozdobit vaše prázdné stěny, zkuste místo obrazů nebo tapet zauvažovat právě nad obložením z kamene!

Druhy kamene

Kámen není v současné době žádným nedostupným zbožím, právě naopak! Dostanete ho v různých úpravách i podobách, takže záleží jen a jen na vašem vkusu. Na výběr máte např. přírodní broušený kámen, kámen štípaný či řezaný. Co se týče druhů, oblíbená je břidlice, opuka, či pískovec. Velké oblibě se těší též říční kameny jemně omleté vodou. Jste-li limitovaní rozpočtem, vybírat můžete z pestré nabídky umělých kamenů. Vyjdou vás totiž levněji a imitace originálu je naprosto věrná!

Kamenné obložení v bytě

Kamenné obložení se skvěle hodí např. do jídelen. Sem se hodí spíše světlejší odstín kamene, ovšem záleží na celkovém ladění místnosti.

Velmi moderní je v poslední době spojovat obývací místnost s kuchyní a z jídelny pak vytvořit jen jakýsi "přechod", nikoli samostatnou místnost. Právě stěna tohoto přechodu se též hodí k obložení kamenem. Vznikne tak velmi vkusný optický předěl.

Jestliže je tento předěl tvořen pouze příčkou umístěnou v prostoru mezi obývákem a kuchyní, je také ona velmi vhodná ke kamennému obložení! Z obývací části na ni pak můžeme pověsit televizi či moderní obraz s umělým osvětlením a dosáhnout tak skvělého efektu.

Pokud máte prostornou předsíň, využijte kamenného obložení i v ní. To samé platí i o ložnicích, kde se hodí kamenem obložit pouze určitou část jedné ze stěn a tu pak doplnit např. policemi s rodinnými fotografiemi v moderních rámečcích.

V bytě se příliš nedoporučuje používat velkoplošný kamenný obklad, a to především vzhledem k omezenému prostoru, který by mohla právě tato dekorace zcela narušit a působit nakonec naprosto neorganicky, nemluvě o tom, že tento druh kamenného obložení podstatně opticky zmenší prostor vašeho bytu. Klasické byty se hodí vyzdobit spíše jen detaily kamenného obložení.

Kamenné obložení v rodinném domě

Stejné typy na využití kamenného obložení platí i u rodinných domů, které nám však navíc umožňují využít také již zmíněné velkoplošné kamenné obložení. To pak lze kombinovat i s jinými materiály.

Ke kamennému obložení v rodinném domě přímo vybízí krb nebo barový pultík či předsíňová stěna, kterou pak můžete doplnit o věšáky s moderním tvaroslovím nebo naopak starožitné zrcadlo.

Velmi důmyslná je i kombinace kamenného obložení a vodních prvků.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.