Kuchyně ve venkovském stylu

12.03.2013

Jsou velmi oblíbené a nabízejí jednu z možností, jak si vybavit svou kuchyň - kuchyně ve venkovském stylu. Její obliba tkví v hřejivosti, zabydlenosti a pravém pocitu domova. V mnohých z nás možná venkovská kuchyně evokuje kuchyni našich babiček, která pro nás byla symbolem dětství a rodinného zázemí, předků a tradic.

Moderní kuchyně s chromovanými doplňky má svůj styl. Venkovské kuchyně oplývají kouzlem. Vyvolávají v nás dobrou náladu a pohodu.

Venkovská kuchyně by v první řadě měla působit zcela přírodně a přirozeně. Co se týče materiálů, ohlíží se většinou po tom, co nabízí příroda sama, nejčastěji samozřejmě dřevo. Právě to je podstatným prvkem všech venkovských kuchyní. Jsou z něj totiž zhotoveny kuchyňské linky, stropy, podlahy, stůl i židle.

Kuchyňská linka

Kuchyňská linka bývá tedy zhotovena nejčastěji z masivu. Dvířka mohou být frézovaná s různými profily nebo hladká, s nátěrem či bez. Co se týká právě nátěrů, tak pokud je pořizujete, volte především teplejší světlé odstíny barev. Křiklavé barvy se do rustikální kuchyně určitě nehodí. Některá z dvířek lze nahradit kostkovaným závěsem.

Pec

Stylovým doplňkem venkovských kuchyní je klasická pec. Pokud nemáte možnosti si ji pořídit, věnujte pozornost sporáku. Ideální je použít starý litinový nebo smaltovaný. Pokud se moderních technologií ani v rustikální kuchyni nehodláte vzdát, zkuste moderní varnou deskou obezdít kamenem či jiným obkladovým materiálem. Digestoř pak můžete pojmout ve stylu ústí komína pro odvod par.

Dřez by měl být zcela jednoduchý, účelový. Co se týče materiálu, skvěle se hodí keramika, přírodní či umělý kámen apod., a to s kohoutky tvaru kříže.

Jídelní stůl

Důležitým prvkem je samozřejmě jídelní stůl a židle. Ty by měly být z masivu, ladícím s kuchyňskou linkou. Sedáky židlí můžete opatřit měkkými posltry s kostičkovaným vzorem nebo si místo židlí pořídit rohovou lavici.

Venkovskou kuchyni můžete doplnit falešnými sloupky, trámy, stylovými kovovými úchytkami, plátěnými pytlíčky s všemožným kořením, vitrínkou s cibulovým nádobím, svazky cibule nebo česneku atd.


Created by Funlife
 
Máte dotaz? Zeptejte se!
Zavřít
Zeptejte se nás

Máte nějaký dotaz, nebo si chcete sjednat schůzku s našimi odborníky?
Napište nám a my Vás budeme obratem kontaktovat.



Vyplněním a odesláním tohoto formuláře uděluji souhlas, aby společnost GEOSAN DEVELOPMENT, a.s., zpracovávala za účelem marketingového využití mé osobní údaje: jméno, příjmení, telefon, e-mail, údaje o komunikaci se mnou. Tento souhlas uděluji na dobu neurčitou. Jsem si vědom možnosti jej kdykoli odvolat.